woensdag 28 september 2011

SOS SCHOOL IS WEER BEGONNEN

 

Ja iedereen weet het, merkt het en voelt de stress alweer opkomen: SCHOOL IS WEER BEGONNEN. Die hatelijke leraren, moeilijke toetsen en lange saaie lesuren. Hmm weer een heel saai jaar en nu al zin in de herfstvakantie! Helaas heb je niet maar 2 dagen school en dan BOEM herfstvakantie. Nee! De 1e schoolperiode zal je moeten overleven! Maar hoe?

Probeer al een beetje vooruit te werken aan vakken die je moeilijk vind, bijv. zoals het samenvatten van geschiedenis en aardrijkskunde en de sommen op te lossen van wiskunde en ze na te kijken. Zo gaat het makkelijker je hoofd in als je er elke dag een half uurtje aan besteedt!

Als je iets heel erg moeilijk vind, ga naar je docent toe (OP TIJD DUS VOOR JE SO OF PW) En vraag uitleg,dan kan je natuurlijk veel makkelijker leren als je snapt waar het over gaat!

Maakt de dingen thuis met je ouders of oudere broer/zus die de stof al gehad heeft. Of ga je huiswerk maken met iemand die het begrijpt (niet teveel lol trappen XD maar neem voldoende pauzes)

Jij houdt ook van je weekend en wil die niet laten verpesten. Maak een duidelijk schema voor jezelf: Ochtend 2 uurtjes werken, middag lekker afspreken of leuke dingen dingen doen en dan om een uurtje of 7 weer ff een uurtje leren! Dan heb jij gewoon een fijn weekend!

More tips? Mail: emzz@live.nl dan stuur ik mijn tips naar jou toe! X ♥

Geen opmerkingen:

Een reactie posten